امروزه سیستم های شوتینگ فیبر نوری با دمش هوا یا air blown fiber (ABF) به خوبی توسعه پیدا کرده اند. سخت افزار و نصب آن ها نیز با آنچه که امروزه مرسوم است متفاوت است . در این سیستم ، تار و یا دسته ای از تارهای نوری را به وسیله فشار باد و وسایلTermination مناسب می توان از لوله ای به لوله دیگر تا کیلومترها انتقال داد. در این لوله ها از هوا و یا نیتروژن فشرده استفاده می شود که می تواند “چتر پیش برنده ” را با سرعت ۳۰ تا ۴۵ متر در دقیقه در درون لوله ها به جلو براند و همراه خود تارهای نوری را بکشد.
شکلی از چتر پیش برنده
با استفاده از شوتینگ فیبر نوری می توان در عرض بیست دقیقه با دو نفر نیروی کار حدود یک کیلومتر فیبر نوری کشید در حالی که در برای کشیدن ۱٫۵Kmکابل های معمولی باید شش تا هشت نفر به مدت سه روز کار کنند . در کل استفاده از این روش بسیار مقرون به صرفه بوده و باعث صرفه جویی های بسیاری می شود.
در زیر چند نمونه از این لوله ها را می بینید :
همان طور که می بینید برای سیم های مسی نیز در برخی از این لوله ها مجرایی در نظر گرفته شده است. این لوله ها که بر روی خود کد شناسایی دارند به صورت تکی و یا گروهی در یک پوسته یا ژاکت قرار می گیرند. برای طولانی تر کردن این لوله ها می توان از اتصالات خاصی بین آن ها استفاده کرد و برای انشعاب ، اتصال و یا ترمینیشن لوله ها می توان از جعبه اتصالات (واحد توزیع لوله ( TDU )) استفاده نمود.
ABF را می توان در جاهای بسیاری مانند داخل و محوطه ساختمان و بیرون آن جهت شبکه های FTTH و یا کابل های معمولی به کار برد. این لوله ها متناسب هر آب و هوایی ساخته شده اند بطوری که لوله هایی که در داخل ساختمان به کار می روند باید در مقابل آتش و لوله های زیر زمین نیز در مقابل نفوذ رطوبت مقاوم باشند .
به خاطر اینکه انتقال تارهای نوری درون این لوله ها بوسیله فشار باد صورت می گیرد ، اتصالات لوله ها باید بدون نشتی باشد. در این سیستم از فیبرهای مخصوصی که با فوم پلاستیکی (عموماً پلی اتیلن) پوشیده شده اند استفاده می شود.
عموماً لوله های ABF دارای قطر و شعاع خمش بیشتری از کابل های مرسوم هستند بنابراین در طراحی باید این نکات را در نظر گرفت. از نظر اقتصادی نیز لوله های ABF نسبت به فیبرهای مرسوم ، با توجه به کاربرد و برنامه آینده ممکن است در آغاز مبلغ زیادی صرف آن ها شود ولی برای توسعه فیبرها ، یا بیرون آوردن و یا تعویض آن ها ، هزینه ای بسیاری کمتری متحمل می شویم . علاوه بر این دیگر نیازی به مجوز حفاری از سوی شهرداری ها و یا اداره راه وجود ندارد.
در زیر سیستم تزریق هوای دستی را می بینید:
۴ comments. دیدگاه جدید بگذارید
عالی
عالی بود
بسیار عالی
خیلی خوب