کابل کشی خاکی فیبر نوری :
کابل کشی کانالی فیبر نوری
عموما کانالهای موجود در شبکه جهت عبور کابل های مسی در نظر گرفته شده است و معمولا دارای قطری در حدود ۱۰cm میباشد ولی با توجه به اینکه کابل های نوری با ایعادی کوچکتر و قطر آنها در حدود ۱۰~۲۰µm میباشد. میتوان کانالهای فرعی مناسب یا سابداکت در داخل کانال های موجود جهت عبور فیبر نوری تعبیه نمود. سابداکتها از جنس پلی اتیلن و دارای قطری در حدود ۲۸µm میباشند و در نتیجه ازهریک از کانال های اصلی سه یا چهارسابداکت میتوان عبور داد که بر روی قرقره های شرکت مخابرات در طولهای ۲۵۵ یا ۵۱۰ پیچپده میشود و به عنوان هدایت کننده کابل نوری در داخل لوله های PVC کشیده میشود پس از نصب دوسر آن در داخل حوضچه بوسیله توپی های مناسب مسدود میشود.
طریقه نصب سابداکت پس از عملیات مشابه کابلکشی مسی (اطمینان از باز بودن مسیر – مندریل کردن وطناب کشی ) بشرح ذیل انجام میگردد:
۱-قرقره را به محل هدایت برده ودرجای مناسب قرار میدهیم
۲-ابتدای سابداکت را بطول ۲متر از روی قرقره بازکرده وپرده بین آنها را بااحتیاط توسط کابل بر برمیداریم سپس بااستفاده از جوراب کابل کشی مخصوص سابداکت ووینچ اقدام به کشیدن سابداکت مینمائیم
۳-بوسیله لوله خرطومی وقرقره های هدایت کننده و کفشک سابداکت را بداخل کانال هدایت می نمائیم
۴-توسط وینچ مخصوص کابل کشی سیم بکسل راباسرعت ۱۰ الی ۱۵ متر در دقیقه وبا نیروی کشش ۱۵۰ تا ۲۰۰کیلوگرم سابداکت را بداخل کانال هدایت می کنیم
۵- جهت کم کردن اصطکاک بین لوله PVC وپلی اتیلن از ماده روان سازاستفاده میکنند
۶-در تمام حوضچه ها جهت آرایش کابل و نصب توپی حداکثر ۳۰cm وحداقل۱۰cm بیرون از دهانه داکت باید سابداکت را قطع کنیم
۷-پس از رسیدن سابداکت به حوضچه دوطرف سابداکت را باتوپی های مربوطه محکم میکنیم طریقه نصب کابل درون سابداکت برای نصب کابل نوری در داخل داکتهای تعیین شده بر طبق طرح قبل ازاجرا لازم است از مسیر بازدید به عمل آید وداکت مورد نظر طناب کشی گردد.
کلیه لوازم مورد نیاز و مواردایمنی پیش بینی گردد وبا توجه به متراژقرقره کابل، بطور مناسب حوضچه ابتدائی وانتهائی در مسیر انتخاب گردد.جهت کم کردن اصطکاک در هنگام کابل کشی از مواد روانسازپلی واتر استفاده شود. دقت شودخمش کابل بیش از حداستاندارد نباشد ( حداقل شعاع خمش۲۰برابر قطر خارجی کابل باشد ) چنانچه حوضچه های یک مسیر دارای تغییر جهت باشد جهت جلوگیری از صدمات کابل عملیات کابلکشی می بایست مرحله ای انجام گردد بدین صورت که در آخرین حوضچه کابل به بیرون از حوضچه هدایت شده ودر زمینی به ابعاد ۶*۸ متر بصورت فیگوریت(&) دست پیچ شود تا کابل از قرقره بطور کامل جدا شده و در اولین حوضچه کابلکشی قرارگیرد. کابل دست پیچ شده را برگردانده تا سرکابل رو به بالا قرار گیرد. حال میتوان کابل را به حوضچه بعدی هدایت کرد و عملیات کابلکشی را ادامه داد.ب
اید توجه داشت به ازای هر تغییر جهت عملیات فوق می بایست انجام شود. جهت انجام عملیات مفصل بندی درمحل هر مفصل لازم است مقداری کابل اضافه در نظر گرفته شود طول کابل اضافی برای این منظور از هر طرف حداقل ۱۵ متر باشد که بصورت دست پیچ وبا رعایت شعاع انحنای مجاز در محل مناسبی قرار داده شود. پس از انجام عملیات کابلکشی و قبل از انجام مفصل بندی تضعیف کابلهای کشیده شده در فواصل معین بین حوضچه ها در هر مسیر بایستی اندازه گیری و سپس با نتایج اولیه هر کابل در لیست ارسالی ازکارخانه مطابقت داده شود ( برای اینکه مطمئن شویم در هنگام کابلکشی آسیبی به کابل نرسیده است) قبل از نصب کابل به OCDF می بایستی از روکش محافظ زیپر از محل OCDF تا اطاق کابل استفاده شود(حد فاصل اتاق کابل تا OCDF ) کابلها بایستی در تمام حوضچه ها واتاق کابل بوسیله بست به دیوارنصب وفرم داده شود برای اینکار در مسیر های مستقیم در هر یک متر ودر مسیرهای دارای انحنا در هر نیم متر باید یک عدد بست کائوچوئی متوسط با رول پلاک ۳cm زده شود. پس از انجام کابلکشی در هر مسیر بایستی ابتدا و انتهای کابل بوسیله سرپوش حرارتی SA محافظت شود.
شماره و مسیر هر کابل که به عنوان شناسائی می باشند در تمام حوضچه ها و اتاق کابل و OCDF بر روی پلاک نوشته و نصب گردد. پس از اتمام کابلکشی توپی های نوع C را که قبلا در هنگام کابلکشی در هر حوضچه به تعداد ۲ عدد روی کابل قرار داده بودیم روی سابداکتها برده و محکم می نمائیم.
انواع توپی ها جهت کابل های نوری
الف) توپی نوع A : به منظور آب بندی حد فاصل سابداکت با لوله PVC بعد از کشیدن سابداکت و قبل از کابل خواهد بود.
ب) توپی نوع B : به منظور آب بندی حد فاصل سابداکت با لوله PVC بعد از کشیدن سابداکت و کابل جهت تعویض توپی های مستعمل نوع A استفاده میشود.
ج) توپی نوع D : به منظور آب بندی حد فاصل سابداکت و لوله های سیمانی که دونوع شکافدار وبدون شکاف دارد.
د) توپی نوع C : جهت آب بندی کابل کشیده شده در درون سابداکت یا مسدود نمودن سابداکت استفاده نشده بکار میرود.
کابل کشی خاکی فیبر نوری
کابل کشی خاکی فیبر نوری :
۱-رعایت نکات ایمنی جهت شروع عملیات اجرائی پس از هماهنگی باشهرداری وسایر ارگانهای خدمات شهری و بین شهری – رعایت کلیه موارد ایمنی از قبیل نصب علائم حفاری حائز اهمیت بوده وبکارگیری وسائل ایمنی مانند کلاه- دستکش- کفش و غیره جهت استفاده برای کارکنان الزامی است.
۲-برخورد با موانع در مسیرهای داخل شهر چنانچه کابل در امتداد کابل برق،لوله آب وغیره قرار گیردحداقل فاصله ۳۰cm از آنها رعایت گردیده واگر بطور متقاطع قرار گیرد حداقل بفاصله ۲۰cm از زیر مانع عبور میکند.در جاده ها در حالت موازی حداقل فاصله ۱m ودر حالت متقاطع حداقل در فاصله نیم متری از زیر مانع عبور کند.
۳-حفاری : فاصله کابل از دیوار در داخل شهر ۱۰۰cm وچنانچه امکانات محل اجازه ندهد با نظر ناظر در جهت کاهش فاصله با دیوار با درج فاصله در نقشه قابل تغییرا ست.در جاده وخارج از آن در محدوده شهری مسیر کانال در یک متری داخل حریم اعلام شده وزارت راه باشد. عمق حفاری در شهر وجاده ها ۱۵۰cm واگر شرایط و امکانات محل اجازه ندهد با نظر ناظر در عمق های کمتر با استفاده از حفاظ مکانیکی امکان پذیر میباشد.
۴-زیر سازی : پس از حفاری بطور یکنواخت کف کانال را ماسه ریخته و میکوبیم بطوریکه عمق یا ارتفاع آن ۱۰cm باشد.
۵-استقرار کابل در محل حفاری : قرقره کابل را طوری قرار داده کا در هنگام کابلکشی کابل بظور مستقیم در کانال قرار گیرد درکف کانال از قرقره های متحرک استفاده میشود (برای جلوگیری از صدمه دیدن کابل )
۶- ماسه ریزی : ۲۰cm ماسه نرم روی کابل ریخته و میکوبیم.سپس حدود ۴۰Cm خاک معمولی وبدون سنگ روی ماسه میریزیم.
۷- نوار اخطار : جهت جلوگیری از صدمه دیدن کابل بدلیل حفاری مجدد نوار زرد رنگ اخطاربه عرض ۳۰cm را در سرتاسر کانال وبفاصله ۶۰cm روی فیبرنوری قرار میدهیم.
۸-پر کردن و خاکریزی محل حفاری : پر کردن کانال با همان خاکهای کانال بصورت لایه لایه انجام میشود یعنی یک لایه خاک به ارتفاع ۱۵cm ریخته شده کوبیده نشده وسپس لایه بعد را میریزیم.
۹-پاکسازی محل : بعد از اتمام کابلکشی کلیه مواد زایل به بیرون ازشهرحمل میشود.
۱۰-نصب تیرکهای شناسایی : در مسیر کابلکشی مستقیم بفاصله هر ۲۵۰m یک عدد تیرک شناسایی که نشاندهنده شرکت مخابرات است نصب میگردد. درابتدا وانتهای تغییرمسیرها بدون درنظرگرفتن فاصله ۲۵۰m یک عدد تیرک شناسایی نصب میگردد.در محل مفصلها نیز دو عدد تیرک بفاصله۶m از هم نصب ،بطوریکه مفصل دروسط این فاصله قرارگیرد.
کابل کشی هوایی فیبر نوری
کابلکشی هوایی مانند کابل کشی هوایی کابلهای مسی مهار سرخود میباشد. از تیرهای فلزی ۶و۸ استفاده میشود.با توجه به مسیرهایی از بافت شهری و حاشیه ها که امکان اجرای کابل کشی از نظر شرایط محیطی و جغرافیایی و اقتصادی مقرون به صرفه نمیباشد با استفاده از کابل هوایی امکان سرویس دهی به متقاضیان طبق موارد زیر امکان پذیر است :
۱-بررسی محل با نقشه : ابتدا بایستی مسیر به دقت بررسی و متراژه دقیق فاصله بین تیرها تعیین شده و موانع طبیعی در مسیر شناسایی شود درنقاطی که مسیر کابلکشی ازعرض جاده ها عبور میکند ازتیرهای ۸ متری ودرصورت نیاز با نصب سرتیراستفاده میشود .
۲- نقطه گذاری محل حفاری تیرها : بعد از اجرای موارد فوق نقاطی را که بایستی جهت کارگذاشتن تیرها کدبرداری شود بوسیله شاخص مشخص وروی این شاخصها شماره تیر درمسیرنوشته شود. فاصله بین دوتیر ۳۰m در نظرگرفته میشود
۳-کسب مجوز حفاری و هماهنگی ارگان های مربوطه : قبل از شروع حفاری باید مجوز حفاری درحریم جاده ها اخذ گردد.
۴- رعایت نکات ایمنی : نصب علائم هشدار دهنده هنگام حمل ونقل تیرها و استفاده از نردبان و سایر وسایل مورد نیاز ضروری است.
۵- نصب متعلقات تیر( مقره – بست – مهار ) : قبل از نصب تیر لازم است کلیه قطعاتی را که جهت کابلکشی موردنیاز میباشد قبل از قرار دادن آن در گودال بر روی تیر نصب نمود.
۶- حفاری محل تیرها : عمق گود برداری برای تیرهای ۶متری ۱۰۰cm وبرای تیرهای ۸ متری ۱۲۰cm میباشد. در انتهای تیرهای فلزی یک صفحه نگهدارنده به ابعاد ۲۵*۲۵ جوش داده شده و گودبرداری بایستی به طریقی باشد که این صفحه داخل گودال قرارگیرد. که بشکل مکعب مستطیل به ابعاد ۵۰*۵۰ باشد .تیرها میبایست در یک راستا قرار بگیرند بطوریکه نسبت به هم زاویه هی ایجاد نکنند.
۷- رعایت فاصله لازم از کابلهای برق با نظر ناظر
۸- نصب تیر: پس از حفاری و نصب متعلقات تیر آنرا داخل گودال قرار داده و کاملا شاقول مینمائیم .سپس اطراف تیر را به ارتفاع ۴۰cm قلوه سنگ ریخته و میکوبیم سپس تا سطح زمین بتن عیار۲۵۰ با شیب ملایم میریزیم.
۹- نصب مهارهای لازم در طول مسیر : تیرهای ابتدایی وانتهایی بایستی مهار گردند.مهار را بایستی آنقدر محکم نمود تا تصویر نوک تیر با پای تیر در جهت مهار ۳۰cm فاصله داشته باشد ( مهار در جهت خلاف کابلکشی نصب میگردد). درتیرهایی که تغییر مسیر دارند یک عدد مهار به حالت برایند مسیر کابلکشی زده میشود. در مسیرهای طولانی در فاصله هر ۴۰۰متر ۲عدد مهار بصورت جانبی نصب میگردد که دراینگونه موارد همواره بایستی تیر مهرشونده نسبت به سطح زمین شاقول و عمود باشد.
۱۰- نصب کابل روی تیر : پس از گیرایش بتن پای تیر ها بااستفاده از وسایل و ابزار مخصوص اقدام به کابلکشی مینمائیم. کلیه مراحل اجرائی مانند کابلهای مسی بوده ونکاتی راکه باید برای کابلهای نوری در نظربگیریم رعایت میگردد.
۱ comment. دیدگاه جدید بگذارید
سلام عالی بود